2019-01-17 97 瀏覽
放工後過左牛頭角搵朋友,吹多兩句水見肚餓,附近搵下野食啦!呢餐金龍冰室新開張,見都好多食評,所以揀左呢間。八點鐘左右到,入面都滿哂人,好在唔使點等位就入得。門口見到晚餐牌都幾多款幾吸引。入到去仲有個大大本餐牌,成本電話簿咁,勁多野食揀,差啲有選擇困難🙈🙈。最後見到佢有鐵板餐,即刻叫吖!因為已經好少有冰室茶記仲有做鐵板了,難得。朋友再叫多個土匪雞翼,話好想食😆。餐湯一紅一白,紅湯係雜菜湯,無油,好有蕃茄味,幾醒胃。朋友話個白湯有好多粟米,幾好😘。見佢有個叫夠薑奶茶,好特別。入口好重薑蜜味,唔使再加糖。原來薑同奶茶都幾配合幾好飲。星級雜扒好豐富,雞扒、牛扒、煙三文魚、帶子仲有條香草腸仔。見到雞扒大大份已經留口水。牛扒都淋身,配黑椒汁幾好。朋友既牛仔骨都好好,個龍蝦汁又幾好味喎,我試在舊都覺得個牛仔骨幾好食。土匪雞翼望落唔係幾多調味,但食落都幾香口入味,仲唔係好肥,入面肉又多汁。🤤下次經過再來試下佢個炒蛋先,睇相都好吸引。

夠薑奶茶

星級雜扒

牛扒都淋身,配黑椒汁幾好。
牛仔骨拼炸蝦炸帶子

土匪雞翼

下次經過再來試下佢個炒蛋先,睇相都好吸引。
夠薑奶茶
星級雜扒