2023-11-22
📍I Café (尖沙咀)📍尖沙咀麼地道67號半島中心1樓115號舖🟡香茅白咖哩雞球$58🟡黑松露珍珠帶子燴意粉$68🟡熱阿華田(跟餐)$0🟡熱抹茶鮮奶(跟餐)+$10最近去了尖沙咀的I Café用餐,餐廳位於半島中心一樓。點了香茅白咖哩雞球和黑松露珍珠帶子燴意粉,還有一杯熱阿華田和熱抹茶鮮奶。食物方面,香茅白咖哩雞球簡單又滿足,雞球唔會好硬,白咖喱混合香茅味。雖然擺盤好簡單,但係簡單先可以有咁快速嘅節奏上菜,真係好方便我哋食個快飯之後繼續返工!黑松露珍珠帶子燴意粉出其不意的好食!黑松露味道未算突出,但整體絕對係對得起個價錢!意粉煮得剛剛好,珍珠帶子分量充足,整體呢個意粉真係好值得食!最後真係要講一下杯熱抹茶鮮奶,媲美貴價Cafe。味道濃郁,抹茶好香,口感順滑。真係估你唔到!
📍尖沙咀麼地道67號半島中心1樓115號舖
🟡香茅白咖哩雞球$58