2023-09-22
今次同朋友黎咗勁多人推介的火鍋店🤩 地點超方便,銅鑼灣地鐵站一出行2 分鐘就到👍🌟 入面環境氣氛都唔錯,一盞盞天燈高掛超有feel😍😍 打卡一流🫶 我哋叫咗個鴛鴦鍋,湯底又濃又入味😋 超級高質🤩 我地首先加水蓮、金菇等吸味食材入去淥,盡嘗湯底的精華😋 另外叫咗咸蛋黃響鈴卷,咸蛋黃的味道非常突出,香脆又可口,超正👍👍👍 之後就輪到令人心動的肉肉🥩🍖❤️ 騸牯牛擺盤精美吸引,油花均勻,入口軟嫩腍身,牛味極濃。墨魚丸、豬肉丸粒粒又大又新鮮,食落彈牙有嚼口,咬勁十足。梅花豬肉肉香味濃,軟腍可口。以上全部都高度推薦喲😍❤️ 除咗肉類,時令海鮮都超級正🥰 非常新鮮,海水味十足,爽滑有嚼勁👍 咸蛋黃炸魚皮炸得勁香勁脆,鹹香味濃非常惹味🤤 三秒響鈴卷名副其實,淥三秒即起時間剛剛好,保證最佳口感👍❤️ 海鮮拼盆同樣新鮮,極之豐富🤩🌟 最後都要打返個菜底,㨂咗新鮮爽甜的唐生菜,為豐盛的一餐劃上完美的句號😘😘