2018-08-07 39 瀏覽
同個friend睇完戲,行過天后,見到有間越南餐廳,佢話想食越南法包,所以入去食個 late lunch.睇完menu, 個friend目標明確,當然係食越式法包,加個牛油果沙冰,同埋班蘭綠豆糕做甜品,真識食。正當我未有頭緒時,老闆介紹我一樣連update嘅新產品,順化牛展米線,聽落唔錯,即管試下,我再加多杯青檸梳打。飲品先到, 牛油果沙冰,透心涼,牛油果味夠,唔太甜。青檸梳打,糖水底多啲,甜左啲。班蘭綠豆糕,好煙艮,班蘭味好香,好好味。至於法包,包好鬆脆, 酸菜好開胃,扎肉鹹左啲,整體呢講,都算唔錯。老闆介紹嘅米線,又真係幾好味,湯底酸酸甜甜,仲有少少辣,配埋牛展,扎肉,豬手,相當好味,我覺得啲香草洋蔥太多,有啲喧賓奪主。不過第一食順化食物,覺得真係唔錯。

班蘭綠豆糕,好煙艮,班蘭味好香,好好味。