2017-12-06 232 瀏覽
見到隔離台個burger大大份, 隔離飯香, 我又要叫一份!!____________________________🔹芝士軟殼蟹蛋漢堡🍔 $55小店始終無連鎖店咁機械作業同快速出餐, 都係接完一個order然後再整, 不過呢間都算合格, 由order到拎餐都係7,8分鐘左右.個包黎到真係好驚喜, 首先係同人地一樣大大個包, 包入面除左軟殼蟹, 熱融左既芝士瀑布, 煎蛋, 仲有大量蔬菜. 最驚喜係軟殼蟹係原隻上, 好有氣勢, 未掀起個包已經見到D腳突哂出黎, 係威係勢!!.店主落既芝士🧀🧀一D都無手軟, 軟殼蟹🦀上融左好多芝士係度, 唔係就咁一塊冷凍凍既芝士片, 芝士汁用上車打芝士和碎芝士, 再加上淡忌廉混合而成, 睇相就見到cheese同隻蟹有幾水乳交融!! 芝士本身唔係好濃味, 但佢以量取勝!!.原本有幻想過隻蛋係流心, 咁個包真係100分喇, 因為我好中意食流心蛋液, 點包配芝士係一流, 黎到唔知係咪我影相影耐左少少, 隻蛋變左少少溏心, 都好食, 不過無咁驚為天人 XDD.到主角隻軟殼蟹, 炸得好酥脆, 又唔會好油, 隻蟹都大隻同多肉既, 不過就無膏T^T (可能係我要求太高)
____________________________
🔹芝士軟殼蟹蛋漢堡🍔 $55

又芝士又蛋又炸蟹, 好在加左D沙律菜中和下, D菜好新鮮同埋keep住好脆身, 無因為夾住而變油或者變淋!!
講完哂D餡, 漢堡又點可以唔講下個包呢? 小店就係每樣細節都做得好, 連個包都有加少少牛油烘過, 令佢又香又脆, 雖然影相影耐左少少, 都仲係香脆, 抵讚!
🔹洋蔥圈+湯 (跟包 +$15)
宜家唔係好多burger店有得食洋蔥圈, 其實偶爾都想食下, 唔好次次都係薯條
呢度跟包除左可以揀洋蔥圈, 亦可以揀配薯角或者雞塊. 唔飲湯都可以揀野飲, 好flexible
洋蔥圈唔錯, 外面薄薄一層炸粉, 又夠炸, 唔會話炸到好硬
不過個羅宋湯就...淡過水, 無味, 叫水飲好過 (對! 我連影都廢事)😒
💡之後望返poster先知, 原來佢既漢堡扒係每日新鮮自家製, 仲塊塊有成150G. 好吸引, 留名下次食!

💡之後search返先知, 原來翠如BB都有推介過呢間漢堡B, 同埋原來間漢堡B係蕭正楠開😏
2017-11-24
10 分鐘 (堂食)
  • 芝士軟殼蟹蛋漢堡