2023-01-01 23 瀏覽
今日辣癮又起, 同辣妹子出尖沙咀海港城對面街的川粵食川菜, 川粵走大眾快路線, 食物以川菜為主, 還有小菜及打邊爐。小食 : 麻辣魚皮 ($48)好少餐廳有新鮮魚皮食, 鯇魚皮用辣油、麻油及調味料撈勻, 撒上香口芝麻撈一撈, 魚皮好厚身吓, 好爽脆彈口, 麻麻香香, 美味。小食 : 泡椒鳳爪 ($48)第一口....好辣吓, 再食....越辣越過癮, 鳳爪有用泡椒汁浸泡過, 好入味, 鳳爪辣辣的及微微的醋酸, 口感脆脆的, 辣得非常過癮。香辣干鍋 (小辣)自選干鍋五餸起, 可以選孜然味、麻辣及香辣味, 也可以選小辣、中辣及大辣, 全部配菜$3x~4x, 想食乜就點乜, 干鍋以火爐盛著奉客, 咁就食幾耐都唔會凍冰冰啦。先講個鍋底, 香香辣辣的四川風味, 爆香才連火爐上枱, 味道更香濃, 看到煱內勁多乾紅椒, 好彩食落又唔係好辣, 味道香辣鹹香, 我哋揀咗雞翼、爽口芽菜、爽脆萵筍、肥美豬腩肉、油香肥牛及吸汁豆卜, 配料越滾越入味, 越食越香辣, 食完飲番罐可樂, 嘩! 爽呀!

小食 : 麻辣魚皮 ($48)

小食 : 泡椒鳳爪 ($48)

香辣干鍋 (小辣)