2017-06-13
是夜因為要同媽咪慶祝生日,本來打算去荃灣另一間食,但後來呀哥提議去依間,打去book左6點,因為遲左驚要坐出面無冷氣同無大圓台。咁我地去到都仲早,只有一兩台客,咁我地就叫野食喇。由於咁早食飯我地都唔敢叫太多住,叫左個石板燒茄子、牙簽雞、豬手(細)、海膽炒飯,滷味拼盤、蜆、豬油炒菜心。其實各樣都真係唔錯,不過可能因為我屋企人都係潮州人關係,由細到大平時都食開依d又無乜覺得好特別,由其個滷味拼盤媽媽話唔夠入味一般。牙簽雞係特別既,由其小朋友最中意食。個蜆都唔錯(我自己無食到)但入面既栗米吸晒d清湯既味好鮮甜,我地仲叫左白飯黎送,可以變湯飯。同埋份量超多!叫左細既都勁大煲!數埋有4/50隻😱豬油炒菜心都好食,不過始終感覺太油都唔敢食太多唔健康。其實佢都唔算話真係做十分正宗既潮汕菜,因為有好多都唔係潮式野,感覺似fusion多d。不過整體都ok穩陣既。
豬油炒菜心都好食,不過始終感覺太油都唔敢食太多唔健康。