2021-08-22
今日放假當然都係同太太去周圍玩周圍食啦😬今次我哋都係揀去遠離繁囂嘅地方,去左珀麗灣果邊望下沙灘🏖️散下步😊行行下覺得有啲餓經過見到呢間「La Rosabelle Bar & Grill Restaurant」,可以一邊望住個海一邊享受美食☺️入店內見到佢地希臘🇬🇷式佈置嘅裝修,就諗起3年前小編同太太歐遊時的其中一站嘅Santorini, 果啲好靚嘅藍色屋頂嘅小屋,令人最難忘😄鷹嘴豆泥蓉配彼得包$68呢個小編就覺得沒有太大特別😝炭燒豬肋骨配薯條$198呢個豬肋骨煮得好淋好入味,啲醬汁亦十分之夾👍墨西哥牛肉夾餅$138呢個係呢款嘢食中最好味的😋夾餅外脆內軟,而啲牛肉嘅味道亦處理得恰到好處,加上有芝士係入面,身為芝士控嘅小編當然十分喜愛啦,加上旁邊帶有蒜蓉味既特色醬汁,原來係成碟嘅靈魂,點一點就可以更加帶出牛肉夾餅嘅味道😍
鷹嘴豆泥蓉配彼得包$68
呢個小編就覺得沒有太大特別😝
炭燒豬肋骨配薯條$198
呢個豬肋骨煮得好淋好入味,啲醬汁亦十分之夾👍
墨西哥牛肉夾餅$138