餐廳: Route 83 (廣福道)
資訊:

今日又去咗大埔行山啦 經過廣福道呢間route 83美國餐廳 見到好多人排隊 亦都有外國人等緊幫襯 感覺好正宗 不如就排埋一份 等咗半個鐘左右就有得入去 叫咗10安士肉眼扒五成熟 配芝士煙肉焗薯 個肉眼扒 大大塊接近一吋厚 一切開入面啲肉汁爆曬出嚟 好淋 而且入口超重牛肉味 芝士煙肉焗薯原隻上 用咗美國焗薯去做 上面有酸忌廉可以拉絲嘅芝士同埋煙肉 煙肉好香配埋芝士一齊食超夾 焗薯焗得好透 個皮都好脆口 可以食埋落肚哈哈 呢個焗薯好驚喜我同男朋友都超愛 包糠茄汁焗豬鞍配芝士煙肉焗薯 豬鞍扒好厚身接近一寸厚 上面鋪上滿滿嘅麵包糠 同炸蒜粒 食落蒜頭味好重 而且麵包糠都超級脆卜卜 加埋肉汁豐富嘅豬鞍扒一齊食 好夾 茄汁偏酸 但係用咗新鮮蕃茄去整 因為好多蕃茄肉 有誠意 個汁可以令豬鞍扒冇咁油膩 聰明嘅做法 傳統牛肉芝士漢堡 配炸薯條 個漢堡超高身一啖肯定咬唔曬 入面有芝士生菜番茄好多嘅醬汁 同埋超厚嘅牛肉漢堡扒 一大塊麵包超級鬆軟 同好厚 應該係自家製 牛肉漢堡扒超厚而且肉汁豐富 入邊係七成熟 煮得啱啱好 牛肉味都好濃 炸薯條炸得好脆夠乾身 擺一陣都唔會淋兩個人食咗四百蚊 晚餐嚟講唔算貴 唔

兩個人食咗四百蚊 晚餐嚟講唔算貴 唔怪得知呢間鋪頭都咁多外國人幫襯