2020-10-20
餐廳:再玩一會 (太子)地址:太子西洋菜南街180號捷利大廈1樓B室再玩一會喺一間樓上黃店💛,近住旺角天橋,主打日式串燒🍢,食材高質有心思。佢地之前只做晚市,最近開始試做埋午市套餐,例如日式燒美國Prime牛小排🥩,同燒挪威三文魚腩午餐等,價錢仲好相宜餐廳仲有部大電視比食客一邊食一邊睇戲🎬,就算一個人食飯都唔怕悶😆,比大家多一個吃喝玩樂嘅地方同朋友聚聚👬燒西班牙純橡果豬午餐 $78呢個午餐除咗有橡果豬之外🐷,仲可以揀一款蔬菜,今次揀咗蒜燒茄子🍆,另外有飯同飲品。西班牙純橡果豬嘅特別之處係因為佢地食橡果,令豬肉帶有獨特香味,大理石紋嘅油花清晰可見,油香滲透豬肉每一個部份,入口juicy香濃🤤;蒜燒茄子有兩大舊,茄子𠝹開一格格,確保每一個部份都煮得軟腍入味兩小碟料理午餐 $68呢個自選兩小碟料理午餐,可以係廿幾三十款小食入面任揀兩款,仲包一碗飯🍚同一枝野飲🥤,我揀咗蒜燒大扇貝同埋唐揚墨魚咀🦑。扇貝落咗唔少蒜蓉同木魚絲,蒜香味濃🧄;墨魚咀炸得金黃香脆,仲加咗啲七味粉,可口惹味😋
地址:太子西洋菜南街180號捷利大廈1樓B室
餐廳仲有部大電視比食客一邊食一邊睇戲🎬,就算一個人食飯都唔怕悶😆, 比大家多一個吃喝玩樂嘅地方同朋友聚聚👬
燒西班牙純橡果豬午餐 $78
呢個午餐除咗有橡果豬之外🐷,仲可以揀一款蔬菜,今次揀咗蒜燒茄子🍆,另外有飯同飲品。 西班牙純橡果豬嘅特別之處係因為佢地食橡果,令豬肉帶有獨特香味,大理石紋嘅油花清晰可見,油香滲透豬肉每一個部份, 入口juicy香濃🤤; 蒜燒茄子有兩大舊,茄子𠝹開一格格,確保每一個部份都煮得軟腍入味
兩小碟料理午餐 $68
呢個自選兩小碟料理午餐,可以係廿幾三十款小食入面任揀兩款,仲包一碗飯🍚同一枝野飲🥤,我揀咗蒜燒大扇貝同埋唐揚墨魚咀🦑。 扇貝落咗唔少蒜蓉同木魚絲, 蒜香味濃🧄; 墨魚咀炸得金黃香脆, 仲加咗啲七味粉,可口惹味😋