2016-08-11
今次係 Pizza Hut 第二次搞任食,睇介紹係比上次有多幾款野食,咁即管去試下啦我地一行三人9點鐘去食,由於 book 定枱所以唔使等,不過星期一嘅夜晚其實都坐唔滿除左 pizza 同野飲之外,其他都係自己出去拎,一張長枱放晒啲食物pizza 係職員不定時拎出黎問你要唔要,不過食左個幾鐘只係出左幾次,對於一心想食 pizza 嘅朋友應該唔夠,事實上出面有咁多野食,pizza 都食唔到好多塊至於野飲都係無限供應,但係就要落紙 order每人另外送兩隻雞翼同一條雪條,雞翼係入座之後一陣就會直接送上枱面,雪條同野飲一樣要落紙一場黎到就乜小食都試啲先平時食冷麵係有 topping,但係呢杯得小小麵同埋冇其他野,就算落左豉油都係淡味,一杯起兩杯止好啦豆腐上面有小小 topping,不過比我寧願唔要,溝埋其他沙律一齊食;另外胡麻味唔太突出意式香草肉丸食落幾淋同埋易咬,加埋個醬口感唔錯薯角淋淋地表現唔錯嘅,不過佢全名係車打芝士脆薯角...芝士味呢?真係唔係好覺泰式春卷係到會之類會有嘅食物,呢個做得幾好,個皮食落去有脆嘅感覺日式咖喱薯餅炸得唔錯,不過咖喱味唔係太重迷迭香烤雞嘅肉淋淋地唔會太硬,值得
我地一行三人9點鐘去食,由於 book 定枱所以唔使等,不過星期一嘅夜晚其實都坐唔滿 除左 pizza 同野飲之外,其他都係自己出去拎,一張長枱放晒啲食物 pizza 係職員不定時拎出黎問你要唔要,不過食左個幾鐘只係出左幾次,對於一心想食 pizza 嘅朋友應該唔夠,事實上出面有咁多野食,pizza 都食唔到好多塊
至於野飲都係無限供應,但係就要落紙 order
每人另外送兩隻雞翼同一條雪條,雞翼係入座之後一陣就會直接送上枱面,雪條同野飲一樣要落紙 一場黎到就乜小食都試啲先
至於煙肉碎個人覺得落小啲就會好啲,因為食落都幾咸,不過加落湯做 topping 係幾好味嘅
比較可惜嘅係雞翼唔係任食,聽人講上次係有任食雞翼
至於主角 pizza,其實食左唔少小食都有啲飽,加上真係出得幾慢,最後剩係食左幾塊
不過 pizza 同平時嘅水準差唔多,用左厚批黎整係有小小大份嘅感覺
總結黎講,用$158就可以食到咁多款野食都算ok嘅,不過 pizza 可以出密啲,同埋如果有雞翼任食就正啦