2015-05-08 4263 瀏覽
正在頭痛紀念日吃什麼之際,剛剛有朋友介紹吃君好扒燒餐廳,於是就膽粗粗booked 2位試下!一入到餐廳,服務員安排我地坐一張4人枱,餐廳環境寧靜舒適,感覺好好喔!冇耐服務員遞上menu,仲好細心介紹當晚晚餐有什麼好吃呢!呢間餐廳最出名的是石燒,當然一定要試下啦!望住個menu有咁多好味既嘢食,真係有D選擇困難症吖!不過最後我揀咗石鍋燒,分別有龍蝦尾&亞拉斯加長腳蟹配龍蝦汁,而我朋友就揀咗石春燒,分別有肉眼扒,黑豚肉,羊架&德國腸配燒汁!襯主菜未嚟之前,我地出咗去自助沙律bar開開胃先,是日餐湯有酥皮龍蝦湯!湯底太足料,有三文魚&龍蝦肉!所以係超濃味!可以推介大家一試!👍👍👍還有他們的蒜茸包也一樣出色,再配上黑松露醬,簡直係wonderful!👍👍👍值得encore,必定要試丫!忘記一提餐廳會包3杯餐飲,包括果汁,汽水,紅白酒,咖啡奶茶等等。。。之後冇耐就嚟主菜lu, 服務員會先把食物放入石鍋內,大家小心不要碰到石鍋喔!然後等兩至三分鐘把食物再翻過來待兩至三分鐘就可以食得㗎啦😋!我的龍蝦尾&長腳蟹肉質非常鮮嫩彈牙,再配上龍蝦汁吃上來非常juicy美味, 簡直無得頂丫!至於另外的石春燒,可
至於另外的石春燒,可能因為靠石春既熱力用蒸氣把肉類燒熟既關係,相對肉類會有一點un, 但都可以接受!可能我喜歡吃牛的關係啦!點上燒汁的肉眼扒,仍然好有肉的鮮味!至於蒸完出來的黑豚肉肉質軟滑,都ok㗎!

最後吃完主菜已經好飽了,我朋友仍堅持吃甜品,真犀利!甜品都算多選擇,有cake有撻有布甸,今晚每人大概消費500蚊,已經吃得好開心好滿足,大家可以不妨試試吖!
酥皮龍蝦湯
黑松露醬配蒜茸包,一流呀