2021-05-14
來自日本🇯🇵嘅60秒現炸美味-京都勝牛繼早前喺CWB開左, 而家將軍澳都有得食唔使山長水遠過海, 佢仲要開喺Donki個mall, 掃完貨點都要落去Basement個層食返餐呢. 🥩 鹿兒島A4黑毛和牛西冷 (HKD438)生日🪅月, 梗係要食好D🤪, menu揭到”期間限定”li頁, 睇睇先, 係黎自日本九州鹿兒島嘅A4黑毛和牛西冷勁吸引! 🥩好快有得食, 我眼中只有li一大塊用左1min炸到3乘熟嘅黑毛和牛, 店家耐心地介紹tray上各款醬汁, 其中”玫瑰鹽”同”鰹魚和風露”對我黎講都幾新鮮未接觸過, 🤣有咁多件吉列牛點樣dip都得🤣, 碟上嘅wasabi(唔會好辣嗆)都唔可能miss. 原本閃令令嘅油花就咁食已經好正好正, 係入•口•即•化架! 嫩到不得了, 食材嘅quality係一百分💯gei. 點左啲醬味道更突出! 🥩炸皮嘅麵包粉feel到係日本食吉列牛外層嘅酥脆但唔油嘅quality, 店家仲會set個生鐵板俾我地”辣一辣”吉列牛兩面, 好正🤤最正都係入口即溶個下.🥩日式溫泉♨️蛋, 高質-個蛋黃夾起感覺有張力gei.🥩每個set都包括麥飯+椰菜沙律+味噌湯, li 3樣食品
🥩
鹿兒島A4黑毛和牛西冷 (HKD438)
鐵板炙燒
溫泉蛋
日式溫泉♨️蛋, 高質-個蛋黃夾起感覺有張力gei.
🥩
每個set都包括麥飯+椰菜沙律+味噌湯, li 3樣食品係無限追加ga<咪做大嘥鬼啊>, 喺日本食要+$$呢, 食左total兩份超級胡麻醬椰菜, d椰菜好白好新鮮.
🥩
鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐 (HKD148)
鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐
脆炸豬柳
吉列鰻魚
Li個set一次過可以品嚐兩款吉列炸物, 想講脆炸豬柳十分驚喜, 因為係嫩到一咬就開+juicy, 鰻魚好大件! 加上厚薄適中嘅炸皮, li個價錢, 咁大份量, 真心抵食. 講返tray上一小碟芝麻係for我地現磨然後撈醬再dip, 芝麻勁香.
🥩
芒果奇異果味有汽特飲 (HKD36)
白桃蒟蒻冰茶 (HKD32)
芒果奇異果味有汽特飲 , 白桃蒟蒻冰茶
食”吉烈”野梗係嗌杯凍飲好似無咁熱氣, Drink menu選擇都幾多. 細心店員remind特飲搞一搞先飲如果唔係個底就會超甜👍🏻讚!!!! 而經理亦都好重視食客嘅用餐感受同意見👍🏻讚!!!!
嘩...原來我咁長氣🤣因為我大鄉里😂
鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐