2019-08-27 421 瀏覽
喺佐敦食完晚飯, 我哋講開附近有間甜品店係專門食榴槤甜。 打開榴槤就癮起, 唔食榴槤嘅人就無法想像嗰種心癮。門口已經好多人聚集, 購買。 除咗外賣仲可以order然後往另一處樓上坐低慢慢歎。榴槤食品有捲蛋系列,精緻造型蛋糕,班戟,榴槤撻, 雪糕和飲品等等。 除此以外,原個空運嘅貓山王,榴槤肉都可以品嘗到~ 外面天氣熱, 首選了一杯《花琛冰》, 把榴槤肉打成沙冰, 味道濃郁, 簡直覺得是饮緊榴槤糊, 滿口榴槤味, 由味覺滿足到心靈~~ 再食裏面嘅榴槤肉~ 回味至極!! 呢個價錢可以滿足到榴槤癮發作, 絕對係值回票價!椰子榴槤 慕絲蛋糕$58椰子殼係用朱古力造, 薄薄的包住軟綿綿極度幼滑嘅 椰子味慕絲, 最核心部分就係榴槤蓉, 香濃無比, 椰子和榴槤嘅味道難得keep到平衡。雜莓芝士撻$45仲試咗非榴槤產品, 以為味道會被榴槤比下去~~ 有驚喜佢嘅芝士濃香又夠滑,  配合酸酸地嘅雜莓,一啲都唔膩, 仲有些唔夠喉嘅感覺~❤️😋另外還提供不少手工蛋糕,外型精緻, 味道更有五星嘅水準。今晚絕對大飽口福, 過足榴槤癮~

花琛冰

椰子榴槤 慕絲蛋糕

椰子榴槤 慕絲蛋糕$58

雜莓芝士撻

雜莓芝士撻$45

另外還提供不少手工蛋糕,外型精緻, 味道更有五星嘅水準。

今晚絕對大飽口福, 過足榴槤癮~
花琛冰
椰子榴槤 慕絲蛋糕