今晚黎到呢間位於天水圍3月新開嘅酒店食晚餐。一出lift ,門面就已經有種relax 舒適嘅感覺!店內以幾種球類運動主題融入左餐廳嘅設計!雖然the platter店面唔算好大,環顧四周感覺好闊落,夜晚仲有種浪漫醉人感覺。星期一至五供應set dinner或散叫西式菜式,六同日有buffet 食咖!啤酒杯造型都一樣貫徹球類運動主題Mojito $78同行友人跟我order 一樣mojito,cocktail屬大size,如薄荷味更出就好滿足。自創西班牙xo 醬海鮮扁意粉 $168扁意粉出現於西餐廳好合理,特別在於呢道扁意粉用左港式小菜嘅xo醬烹調而成。配料有蝦、帶子、青口、魚肉等海鮮外,仲加入左風乾火腿、辣肉腸。意粉屬乾身煮法,每啖都食得出淡淡xo醬辣味,幾特別嘅fushion 口味。自創法式低溫烤乳豬 $268據講呢道烤乳豬係以低溫慢煮8小時後,再用高溫烤製到乳豬外皮脆口,慢煮令肉質依然保持嫩滑juicy!法式低溫烤乳豬完全食得出係大廚嘅功夫菜。自從食過澳門葡式乳豬超喜歡外,呢道烤乳豬都算高質之選!和牛芝士港式菠蘿包漢堡伴薯條 $188大廚擅用港式風味菠蘿包作漢堡包體,高檔和牛作為饌

店內以幾種球類運動主題融入左餐廳嘅設計!

啤酒杯造型都一樣貫徹球類運動主題

Mojito $78

自創西班牙xo 醬海鮮扁意粉 $168

扁意粉出現於西餐廳好合理,特別在於呢道
扁意粉用左港式小菜嘅xo醬烹調而成。

自創法式低溫烤乳豬 $268

和牛芝士港式菠蘿包漢堡伴薯條 $188

大廚擅用港式風味菠蘿包作漢堡包體,高檔和牛作為饌材,加入車打芝士而成。

和牛漢堡扒有兩塊,食落無過多嘅調味,保留到和牛肉香濃嘅原味,菠蘿包外皮甜甜地夾住鹹香半溶車打芝士、和牛一啖放入口,味道同口感都提升到另一層次。

估唔到天水圍都可以食到充滿驚喜嘅西餐。
2018-05-09
  • 和牛芝士港式菠蘿包漢堡