2023-11-01 49 瀏覽
今日難得收早,就同朋友去太子新世紀廣場試新嘢,知道佢有一間食fusion菜幾出名,啱晒打卡人士去,現場環境都幾清新,而且好適合一班朋友聚會,我同朋友嗌咗肉醬芝士薯條,滿滿嘅肉醬鋪滿薯條上邊,每食一條都點一下簡直係心花怒放,而且薯條炸得啱啱好唔會過火,加上肉醬同埋芝士嘅味道簡直係我嘅至愛,之後點左牛肉面珠燈Risotto ,牛肉嘅比例非常多,足夠兩個人食,佢哋用慢煮嘅方式主動牛肉好林,而且意大利飯唔會特別硬加上忌廉嘅醬汁恰到好處,之後我哋點咗signature漢堡包,有芝士蘑菇和牛,咬落去牛肉個醬汁迅速爆出來,加上蘑菇嘅醬汁同埋蕃茄唔會太鹹,中和返個味道,而小食方便我哋嗌咗炸蝦件,加上千島醬簡直冇得彈,呢個炸蝦用咗吉列粉去炸,唔會太過油膩咬落去索索聲,以甜品方便我哋嗌咗吉士士多啤梨waffle , 滿滿嘅吉士包住格仔餅,加上香甜嘅士多啤梨簡直每一層都有驚喜,以飲品方便我哋嗌咗鮮榨橙汁梳打,唔會太甜,啱我口味,同埋呢度嘅甜品其實都好有特色,但係我哋只有兩個人試唔到咁多款口味,下次一定要同三五知己再試吓呢度嘅食物。