2023-10-15
1.天氣的事其實可遇不可求,這天我們來吃中秋團圓飯,遇上好天氣是我們的幸運。2.茶的選擇有廿多款,每人一盅,濃香鐵觀音茶如其名、小青柑有清清的果皮柑香,雲南滇紅香醇回甘。3.是日第一名係龍井黑糖茶燻雞,甫上枱即茶香撲鼻而來,黑糖漿口但唔膩,雞肉入口超嫩滑。4.梨香咸水角出色,外皮煙韌,餡料用新鮮梨肉配豬肉,驚喜位是紫蘇葉,味道與咸水角出奇地配合。5.肉骨茶小籠包皮薄餡特別,湯凍係帶有新加坡風味嘅肉骨茶,整顆放入口,一咬汁香味濃,藥材味剛好唔會過濃,有驚喜。6.叉燒係另一推介,半肥瘦肉質柔軟但唔會膩。7.其他點心好似蝦餃、芋頭酥都好出色。整體來說,食物和服務質素都不俗,喺有天氣加持下嘅呢個環境下,人均食咗$300+都係值嘅。8.回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝
6.叉燒係另一推介,半肥瘦肉質柔軟但唔會膩。
8.回頭指數:🌝🌝🌝🌝🌝