2023-05-07
星期六同屋企人食呢間川菜,見OpenRice 寫住有68折卷買仲可以星期一至日用,想去試下,但入場前問職員先知OpenRice呢張68折優惠卷要星期一至四先用得,星期六只能有單點8折優惠,不過都冇所謂啦諗住試下新野。但最好買呢d卷之前都係問好職員先買,OpenRice 寫住既可以用都不等於係用得,如果買左之後先去到問職員話用唔到就真係蝕晒。講返野食,入場前感覺餐牌有d簡陋,普通彩印A4紙再過膠,可能似係頂手冇幾耐黎唔切整餐牌啦。不過菜式、環境都幾好,部分菜式有待改善,但main既主打菜的確唔錯。頭盤試左個麻辣鴨舌,味道一般。跟住上黎既清炒萵筍絲,唔係太夠味,雖然係就係清炒,落多少少鹽感覺可能好d。另外小籠包的確唔錯,肉汁鮮甜👍🏻再叫左個鐵板孜然牛肉,牛肉口感嫩滑👍🏻可惜以上菜式都漏左影相今次食呢間野主要想試下佢既菊花酸菜魚、樟茶鴨同花鵰蒸肉蟹酸菜魚魚質鮮嫩,配合酸菜同特濃既湯味,非常不錯- 鴨肉炸完再上,有部分骨頭脆到可以直接食,配合包同醬汁夾埋一齊食別有一番風味,不過鴨骨頭太多,不太方便每舊鴨都可以夾包一齊食,如果可以骨肉分離會更好- 相信係呢間店主打菜之一,配合蛋花同花鵰酒蒸出黎既
今次食呢間野主要想試下佢既菊花酸菜魚、
樟茶鴨同花鵰蒸肉蟹
酸菜魚魚質鮮嫩,配合酸菜同特濃既湯味,非常不錯
- 相信係呢間店主打菜之一,配合蛋花同花鵰酒蒸出黎既肉蟹,蟹肉肉汁豐富著花鵰酒既香味,必試菜之一