2013-02-25
餐廳位於太安樓對面....屬於大街大巷的位置入到去便有位了....我同屋企人坐左係近門的卡位特上壽司定食: 飯既份量偏少,飯本身醋味唔夠,飯唔夠凍,三文魚ok,吞拿魚有重魚味,劍魚腩唔錯,其他一般雜錦刺身飯定食: 三文魚ok不過唔太凍,應該同室溫差不多,章紅魚唔錯 有魚味鮮甜,其他一般免治吞拿魚飯定食 呢個係全晚最好味既東西,吞拿魚夠凍,免治得來唔會太碎,飯既份量都足夠,但醋味唔夠有點失色,如有機會可再試串燒帶子: 正常味道,價錢同味道成正比加洲卷: 還可以吧,不過有一兩舊包得比較求其,蟹子份量略有不足係第一次落單時叫左個鹽燒三文魚骨$20 但要到最後食完定食還要等多4個字先到,前後都催左幾次,有點兒失望,不過味道唔錯鹽既份量剛剛好另外定食係冇前菜,只有一碗普通既面豉湯,略為有點不足
餐廳位於太安樓對面....屬於大街大巷的位置
入到去便有位了....我同屋企人坐左係近門的卡位
串燒帶子: 正常味道,價錢同味道成正比
鹽既份量剛剛好
另外定食係冇前菜,只有一碗普通既面豉湯,略為有點不足
題外話/補充資料:
最後要講講既係感覺上侍應/師傅好似忽略左我地,加洲卷同三文魚骨都等左好一段時間先到,係等既中途催促侍應,佢話有客人叫左隻日本蟹,所以唔夠人手整壽司,但我眼見最少有三個壽司吧師傅係到,但都可以搞咁耐,顯得唔重視其他客人,另外出野既時間希望可以改善一下!!
btw.其實呢間日本餐廳係大約兩三年前巳經係不遠既筲箕灣開過,但最後只做了2-3個月時間就執左,係筲箕灣要站穩陣腳真係幾難.因呢區係比較平民,大多食肆做既都係街坊生意,消費能力唔高,但似乎呢間餐廳走既係高檔路線.......宜家相比兩三年前既通漲高左唔少,希望佢認真改善食物既質素,特別係壽司飯,如果唔係只會做唔住!!