2010-05-16 29 瀏覽
由於好多朋友都話最好食既牛腩面同魚蛋粉係係東大街的安利對於食過大利都已經覺得非常唔錯的我黎講~好大引誘就係4月的ph特登過海搵食~我當時一上到去東大街時只見到在廟旁的呢間安利只見鋪面陳舊,無裝潢,大家都坐得逼逼的不過依然有很多人等位都等左成4-5個字先入到去~係係門口位~好彩當日唔熱我同媽咪叫左一碗魚蛋河同牛腩面~ 沒有特別的要爽腩或是什麼坑腩等左一陣到啦~就上齊2碗粉喇~由於在九龍新界都食開大大碗的魚蛋粉,一見到呢隻比飯碗大少少的魚蛋粉時不免懷疑咁細碗但又唔平架BOR??????不過附近咁多野食唔緊要啦~食左先~ 魚蛋真的好食~爽加彈牙~最鍾意見到D魚蛋唔係好圓既樣~見到出面個D好圓身既唔方係機啤而且都係鬆散~而且魚片好濃味~又你爽爽的好食~個湯清清的但又夠曬味~我無叫野飲~不過食完都唔太覺口渴~應該係MSG吧 媽媽個個牛腩面都好食呀~唔會太柴皮,又鬆軟,可惜的是我不能食太多牛~=.=整體好食~而且剛好~唔會太飽/食唔曬~(眼闊肚縮咪就係我LAW)
由於好多朋友都話最好食既牛腩面同魚蛋粉係係東大街的安利
對於食過大利都已經覺得非常唔錯的我黎講~好大引誘
就係4月的ph特登過海搵食~
我當時一上到去東大街時只見到在廟旁的呢間安利
只見鋪面陳舊,無裝潢,大家都坐得逼逼的
不過依然有很多人等位
都等左成4-5個字先入到去~
係係門口位~好彩當日唔熱
等左一陣到啦~就上齊2碗粉喇~
而且魚片好濃味~又你爽爽的好食~
媽媽個個牛腩面都好食呀~
唔會太柴皮,又鬆軟,可惜的是我不能食太多牛~=.=

2009-04-04
  • 魚蛋粉,牛腩面