同朋友傾傾下計,講起長沙灣最近起左好多新樓。傾下傾下又講起食😋,佢就介紹左長沙灣新開的一間餐廳,裝修好有特色,主題係火車🚂🚂🚂,而佢同附近的店好融合,因為係一條好多車房既街入面😂拉開趟門,嘩😦真係好似上左卡火車🚂🚂🚂左右兩邊有電視,播住車窗外既風景⛰加上悠揚既音樂🎶心情即刻好輕鬆💅🏻,好似去緊旅行甘連個menu都交足功課,入哂戲,分左group tour /lone travellers......我就叫左個海鮮拼盤,泰式軟殻蟹墨魚麵,菠蘿椰子汁同Gold Rush。海鮮拼盤有三文魚🐟,煎得好脆,連皮都煎到脆卜卜,旁邊有火炙過的檸檬🍋,我就中意擠少少檸檬汁,調下味仲正!帶子size正常,有五蚊銀甘大,都幾新鮮,底面都輕輕煎過。魷魚筒烤得岩岩好,咬落幾彈牙,無烤過左龍果種韌。虎蝦好大隻,中間𠝹開甘烤,烤得好均勻,唔會乾哂水,仲好鮮甜。旁邊有d火箭菜,淋左甜甜地的沙律汁,有蔬菜食下又開胃。侍應好細心,驚我地怕辣話定我地知個墨魚麵辣辣地,唔食得辣未必受得到。我都算食得辣,照點左個墨魚麵。個麵用左蒜蓉炒,好惹味,個軟殻蟹炸完落左少少胡椒粉,有蟹味又有少少辣,正!另外菠蘿椰子汁🍍用燈泡型既樽裝,

另外菠蘿椰子汁🍍用燈泡型既樽裝,宜家都幾流行,我就第一次甘飲,都幾得意又靚。飲落菠蘿同椰子都幾夾,甜度適中,感覺健康又唔肥😂

最最最令我心心眼😍😍😍😍😍既就係甜品Gold Rush!首先係因為甜品靚仔師傅親手拎過黎上枱,Gold Rush係用塊石碟盛住的,上面所有野都係金色架!全部都食得,堆砌起上黎,好金呀!好靚呀!上面有冧酒啫喱,郁下隻碟,個心型啫喱彈下彈下,十分吸睛。😍😍😍另外仲有焦糖炒過的核桃,並無因為上左金色食用顏料就淋哂,仲好香脆,我最中意係榛子parfait,味道好濃,入口就溶化☺️另外幾粒cremeux好軟滑,呢個甜品,應該係女仔都中意,好精緻好高級。

Btw,bf俾呢度個waitress吸引住,而我,就覺得個老闆好靚仔🙈總結今晚食得好開心,服務又幾好。
軟殻蟹墨魚麵
菠蘿椰子汁