2020-09-21 73 瀏覽
中上環一向多小店, 係呢頭番工最開心就係可以不停搵新野食開心下之前經過已經留意到呢間專做炸雞burger, 今日特登黎試下一入黎, 店員好熱心介紹menu, 細心講解唔同味道既sando我唔係好食得辣, 佢推介左我食buffalo, 另外加埋個雞翼小食我就揀左salt and vinegar~飲品我個人鐘意火龍果, 揀左火龍果玫瑰烏龍試下我不嬲都好鐘意食D邪惡野~炸雞係我all time favourite黎到既份量一D都唔細, 仲貼心有埋手套, 唔駛驚整污糟手我最驚D炸雞得一味炸, 厚粉同埋裡面鞋口佢個炸雞唔會不特止, 個炸皮又唔會好粉,炸雞咬開好鮮嫩多汁 加埋佢自加製既青瓜沙律菜剛剛好可以balance番炸雞既熱氣感, Buffalo既醬真係無推介錯, 甜甜地又有小小辣好啱我口味salt and vinegar既雞翼都好正, 裡面夠嫩滑, 好入味, 不知不覺食哂5隻!我仲要嫌唔夠邪惡, 試埋佢個kimchi chips除左薯格, 佢仲真係炸埋kimchi, 加埋個醬出奇地match原來炸左既kimchi咁好味! 食完哂D炸野, 講真係都有熱氣, 所以佢地配埋個drinks真係好pe

我就揀左salt and vinegar~
飲品我個人鐘意火龍果, 揀左火龍果玫瑰烏龍試下

黎到既份量一D都唔細, 仲貼心有埋手套, 唔駛驚整污糟手

我最驚D炸雞得一味炸, 厚粉同埋裡面鞋口

我仲要嫌唔夠邪惡, 試埋佢個kimchi chips
原來炸左既kimchi咁好味!

食完哂D炸野, 講真係都有熱氣, 所以佢地配埋個drinks真係好perfect match!
我揀左火龍果玫瑰烏龍~飲番好清新, 仲可以解埋熱氣!又淡淡既玫瑰茶香!
呢杯飲品係加分之選~下次要試埋佢其他口味tim~
落雨天, 坐係窗邊嘆番個開心lunch, 正!
2020-09-21