最近去朗豪坊見到一間新開的飲品店, 門口有貼出撐醫護人員同DSE考生(出示準考證), 有買一送一優惠👍🏻👍🏻小店由美國引入專用既奶昔機, 主打奶昔/ 沙冰, 以前一直覺得奶昔好肥好甜🙈, 但呢間打破左對一般milkshake嘅印象, 採用MÖVENPICK雪糕🍦同新鮮牛奶製造!🤩而且奶昔係冇加入冰塊, 唔會越飲越淡, 真原汁原味! 部份奶昔仲加入左水果保持甜度, 減少用糖漿👍🏻🌞天氣甘熱梗係要點杯沙冰解下暑, 我地點左"夏日芒芒", 一拎上手已經有陣陣芒果香, 面頭有粒粒芒果肉, 酸甜開胃👍🏻 部分沙冰冇用到牛奶作材料, 改用左腐竹同豆奶加強豆味, 食素的朋友都岩呀!🍫朱古力控嘅我揀左杯"苦中一點甜", 係偏向黑朱古力dark chocolate味道, 加低糖朱古力醬,奶昔口感幾滑溜濃郁, 外型都幾邪惡下, topping好多cream, 食落有粒粒朱古力脆粒, 口感豐富,但飲晒成杯真係會有少少膩,飲一杯已有點飽肚XD 建議2個人開心share😆~
而且奶昔係冇加入冰塊, 唔會越飲越淡, 真原汁原味!
部份奶昔仲加入左水果保持甜度, 減少用糖漿👍🏻

夏日芒芒

苦中一點甜

2020-05-03
10 分鐘 (堂食)
下午茶
夏日芒芒