餐廳: 龍如酒家
資訊:

2008-04-26 60 瀏覽
難得同朋友去到天水圍, 於是就一齊搭的士入流浮山食海鮮, 其實我地全部都係第一次去!見兩間餐廳都勁好客咁叫我地入去, 一間叫愛民, 另一間就係呢間龍如! 佢地問我地大約想食幾多錢, 因為我地主要係學生, 唔想食咁貴, 話最多想食一百, 佢地話得我地先入去!侍應帶我地上左二樓, 環境算坐得舒服, 又有電視睇!呢度冇餐牌, 侍應叫我地落去揀下想食咩海鮮, 佢地都好好推荐左幾款菜比我地食, 我地話想食蟹, 佢又話做到比我地, 佢地幫我地決定煮法, 相信佢地唔會介紹錯, 之後都同我地覆左一次單!豉椒炒聖子, 蜆湯, 炸生蠔, 椒鹽排骨, 油菜, 避風塘炒蟹(一碟兩隻), 楊州炒飯, 大菜糕同橙六個人埋單七百蚊, 都不錯啦!

侍應帶我地上左二樓, 環境算坐得舒服, 又有電視睇!

六個人埋單七百蚊, 都不錯啦!