2023-10-13 44 瀏覽
觀塘多嘢食,今晚黎到駱駝漆大廈第一座9樓嘅Add Some Thai Restaurant,位置好好搵,入到去環境相當舒適闊落。點了個二人套餐$388,➕48升級了個甜品,再追加了一份芝士焗扇貝和兩杯飲品。🌸酸辣鳳爪沙律,酸酸辣辣,無骨容易食,好開胃,又夠味,yummy!🌸西貢少女,味道清新自然,桑格妮亞,多種水果混合,果味濃郁,個人比較喜愛西貢少女多啲。🌸鮮硯海鮮冬蔭功湯,用料不少,大概有4碗左右的份量,兩個人食夠晒。🌸酥炸軟殼蟹炒黃咖喱配手抓餅,軟殼蟹外脆內軟,都唔係細隻,配埋黃咖喱好惹味,手抓餅熱辣辣,香脆可口,好好味,我鍾意就咁食,唔點咖喱汁。🌸馬拉盞通菜,好入味,但係又唔會覺得咸。🌸小食,我們點了一支骨雞翼,紐西蘭牛柳粒串,泰式素春卷,招牌手打蝦餅,小食份量足,春卷脆,但不油膩,手打蝦餅好大件,彈牙。🌸芝士焗扇貝,扇貝好大一粒,配上濃濃的芝士,再加上沙律醬,味道不錯。🌸最後的甜品,芒果糯米飯配是日雪糕,芒果香甜多汁配埋糯米飯,煙煙韌韌,有水果的清新又唔會太甜,雪糕係椰香味,香濃椰子味,我鍾意❤️對於鍾意食泰國菜嘅我黎講,下次會再黎Add Some Thai Restaurant

🌸馬拉盞通菜,好入味,但係又唔會覺得咸。

對於鍾意食泰國菜嘅我黎講,下次會再黎Add Some Thai Restaurant !