2019-10-26 50 瀏覽
餐廳面積唔算大,水泥牆身木枱木凳感覺幾簡約,乾淨整潔。店入面最吸引眼球嘅係一支支陳列出嚟嘅日本酒,都幾多選擇。不過我自己對酒就麻麻哋,叫咗杯【巨峰提子梳打】大大杯,提子味濃,涼透心呀。【清酒煮蜆】蜆都幾多幾大粒。清酒濃度適中,加上蜆新鮮水潤,同清酒食有少少回甘,更能突出蜆嘅鮮味。【半殻蠔】燒蠔上面放咗香蔥提味,燒完出嚟隻蠔仲保持鮮味亦有香烤味。【玉子燒】上枱熱辣辣出緊煙。厚切口感軟棉,蛋香味重,好甜好好味。【A5和牛粒】肉質軟腍,肉汁豐富,食到少少油花味,正。【燒海老】幾大隻蝦,切開已聞到好香嘅烤蝦味,大大啖爽口蝦肉,大滿足!【粟米】好香牛油味,粟米粒香甜,燒到脆卜卜。【無激素雞翼】雪白雞肉又嫩滑,燒完嘅雞皮勁香脆。【蘆筍豚肉卷】豚肉半肥瘦,有肉香同油香,配搭中間嘅蘆筍減低膩感。【比目魚西京燒】比目魚好大件,魚肉嫩滑,魚油豐富,甜醬油燒夠惹味。【雞肉溫泉玉子沙律】用沙律作結,清清口腔同腸胃。沙律好大碗,蘸咗溫泉蛋令生菜更滑更有蛋香,不錯。
餐廳面積唔算大,水泥牆身木枱木凳感覺幾簡約,乾淨整潔。

【A5和牛粒】肉質軟腍,肉汁豐富,食到少少油花味,正。

【粟米】好香牛油味,粟米粒香甜,燒到脆卜卜。

【無激素雞翼】雪白雞肉又嫩滑,燒完嘅雞皮勁香脆。