2024-10-28 404 瀏覽
//15 10 24 晴天🌞12:00 銅鑼灣 皇冠假日酒店酒店扒房的味蕾狂歡 ☺︎「銅鑼灣」皇冠假日酒店內𝑪𝑨𝑹𝑽𝑬𝑹,係一間別緻西式扒房,專門選取各國最優質嘅牛肉,透過主廚自家製方式,為食客提供多款自家乾式熟成牛扒,相信絕對滿足到我哋對味蕾嘅追求啊😋!𖤐ˊ會有加一服務費🔻 𝐖𝐄𝐄𝐊𝐃𝐀𝐘 𝐒𝐄𝐓 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐌𝐄𝐍𝐔 (𝟑 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒) HKD$268ꕀ𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑: 🔻𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥由蟹肉、魷魚、蝦、洋蔥、甘筍釀製而成表面鋪滿芝士 焗至金黃色後 每啖都鮮甜溫潤 充滿海鮮味 美味可口🔻𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫周打蜆湯 濃稠度啱啱好 蜆鮮味突出配料有蜆肉、薯仔、蘿蔔粒另外亦附送暖暖的小法包 & 麥包 麵包會有少少麥香 加埋略帶微鹹嘅牛油 用嚟配湯相當唔錯𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄:🔻𝐀𝐔𝐒 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐌𝟐 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 (𝟐𝟎𝟎𝐠)澳洲和牛牛柳 油脂分布平均 咬落去軟嫩多汁 無渣 而且會有陣陣經炭火烤製後嘅焦香再喺黑松露牛油醬汁襯托下 顯得份外滋味濃郁另外要讚 大啡菇超級𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 鮮甜同爽滑配牛
15 10 24 晴天🌞
12:00 銅鑼灣 皇冠假日酒店

酒店扒房的味蕾狂歡 ☺︎

𖤐ˊ會有加一服務費

𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑:
由蟹肉、魷魚、蝦、洋蔥、甘筍釀製而成
表面鋪滿芝士 焗至金黃色後
每啖都鮮甜溫潤 充滿海鮮味 美味可口

🔻𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫
周打蜆湯 濃稠度啱啱好 蜆鮮味突出
配料有蜆肉、薯仔、蘿蔔粒

另外亦附送暖暖的小法包 & 麥包

而伴碟日本迷你蕃薯 啖啖都軟綿香甜

𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑 𝐌𝐄𝐀𝐋 𝐓𝐑𝐄𝐀𝐓:
🔻𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚
意式奶凍 有一股濃郁奶香
配上白桃、無花果果肉及蜂蜜
甜甜酸酸嘅味道 食完又𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 又滿足

🔻𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭