2013-06-20 856 瀏覽
剛過既weekend同友人慶祝生日,去左洲際酒店最出名既Steak House其實聽就聽得耐,但始終無乜特別日子都唔係太想去今日終於的起心肝,5個人一齊去食餐勁!由於一早book左枱,去到唔使等位就有得入因為weekend,入到去已經差不多full哂,淨返bar枱既位坐係bar枱附近,環境非常優雅無耐之後就有waiter黎幫我地點菜望住成個餐牌都無乜idea食乜好最後聽經理介紹之後order左個12oz既rib eye cap meat之後猶豫緊食唔食salad bar好,出去行左個圈嘩好多cheeze!!!可惜order左好多野,下次有quota再試!之後到期待已久既steak黎啦咬落軟身得黎又有口感,而且有非常香既烤味全港唯一炭爐燒既steak house果然名不虛傳!順帶一提,佢地有好唔同既刀,mustard同埋salt俾我地揀咩口味都會岩 最後飽飽地都左個甜品Green Tea Chocolate Fondant綠茶味都幾出...配埋自家制既雪糕可惜覺得個味唔太夾...後悔無嗌到原味望到隔離枱嗌原味既Chocolate Fondant好吸引!!可惜手機無乜電,影得好少相,下次
其實聽就聽得耐,但始終無乜特別日子都唔係太想去
今日終於的起心肝,5個人一齊去食餐勁!

由於一早book左枱,去到唔使等位就有得入
坐係bar枱附近,環境非常優雅

無耐之後就有waiter黎幫我地點菜
望住成個餐牌都無乜idea食乜好

之後猶豫緊食唔食salad bar好,出去行左個圈
Salad Bar既Cheeze
嘩好多cheeze!!!
可惜order左好多野,下次有quota再試!

之後到期待已久既steak黎啦
Rib Eye Cab Meat
咬落軟身得黎又有口感,而且有非常香既烤味
全港唯一炭爐燒既steak house果然名不虛傳!
咩口味都會岩

最後飽飽地都左個甜品
Green Tea Chocolate Fondant
Green Tea Chocolate Fondant
綠茶味都幾出...配埋自家制既雪糕
可惜覺得個味唔太夾...後悔無嗌到原味

可惜手機無乜電,影得好少相,下次再去一定影更加多!!!
2013-06-15
慶祝紀念