2013-06-20
剛過既weekend同友人慶祝生日,去左洲際酒店最出名既Steak House其實聽就聽得耐,但始終無乜特別日子都唔係太想去今日終於的起心肝,5個人一齊去食餐勁!由於一早book左枱,去到唔使等位就有得入因為weekend,入到去已經差不多full哂,淨返bar枱既位坐係bar枱附近,環境非常優雅無耐之後就有waiter黎幫我地點菜望住成個餐牌都無乜idea食乜好最後聽經理介紹之後order左個12oz既rib eye cap meat之後猶豫緊食唔食salad bar好,出去行左個圈嘩好多cheeze!!!可惜order左好多野,下次有quota再試!之後到期待已久既steak黎啦咬落軟身得黎又有口感,而且有非常香既烤味全港唯一炭爐燒既steak house果然名不虛傳!順帶一提,佢地有好唔同既刀,mustard同埋salt俾我地揀咩口味都會岩 最後飽飽地都左個甜品Green Tea Chocolate Fondant綠茶味都幾出...配埋自家制既雪糕可惜覺得個味唔太夾...後悔無嗌到原味望到隔離枱嗌原味既Chocolate Fondant好吸引!!可惜手機無乜電,影得好少相,下次
其實聽就聽得耐,但始終無乜特別日子都唔係太想去
今日終於的起心肝,5個人一齊去食餐勁!
由於一早book左枱,去到唔使等位就有得入
因為weekend,入到去已經差不多full哂,淨返bar枱既位 坐係bar枱附近,環境非常優雅
無耐之後就有waiter黎幫我地點菜
望住成個餐牌都無乜idea食乜好
之後猶豫緊食唔食salad bar好,出去行左個圈 嘩好多cheeze!!!
可惜order左好多野,下次有quota再試!
之後到期待已久既steak黎啦 咬落軟身得黎又有口感,而且有非常香既烤味
全港唯一炭爐燒既steak house果然名不虛傳!
咩口味都會岩
最後飽飽地都左個甜品 Green Tea Chocolate Fondant
綠茶味都幾出...配埋自家制既雪糕
可惜覺得個味唔太夾...後悔無嗌到原味
可惜手機無乜電,影得好少相,下次再去一定影更加多!!!