2024-10-17
食一間韓國燒烤,好似去咗韓國咁。先講佢抵食到爛嘅pork belly豬五花腩任食套餐,只需$99/位,一碟碟豬五花腩任叫唔嬲。加多$38/枱,生菜都任叫。加埋佢本身包埋嘅前菜,其實真係可以其他嘢咩都唔叫😂。豬五花腩 (任食$99/位) - 在場韓國職員會教你點燒到”金黃”。五花腩肥而不膩,襯麻油加鹽已經非常香口。就算真係肥,亦可以襯生菜(+$38任食)加辣醬,再唔係襯水冷麵,甚至擺落口即刻灌啤酒,同樣地係上天堂嘅感覺。當然,我哋會試吓其他嘢。水冷麵($118) - 原本諗住用嚟做澱粉質,冷卻一下燒烤嘅肉,點知職員叫我哋連同燒烤肉一齊食,話呢個係當地食法。結果果然有奇效,一凍一熱擺入口,另類享受。CASS啤酒 ($38) - 韓國本土嘅啤酒,味道比香港嘅啤酒略為濃一啲,解膩效果唔錯。要注意唔好擺喺個爐隔離,會好快暖晒。樂天初飲初樂蜜桃味燒酎 ($68) - 聞落去嘅桃味好豐富,飲落去酒精感比啤酒重,但甜度充足,適合女士。咁樣叫法真係十足酒池肉林😂。Pork Belly同其他優惠當然抵食,但其實呢度最好嘅地方係接近韓國嘅環境同服務,服務員都係以英文溝通,佢哋示範點燒同解釋嗰陣,我真係覺得自
當然,我哋會試吓其他嘢。
咁樣叫法真係十足酒池肉林😂。Pork Belly同其他優惠當然抵食,但其實呢度最好嘅地方係接近韓國嘅環境同服務,服務員都係以英文溝通,佢哋示範點燒同解釋嗰陣,我真係覺得自己去咗韓國。