2019-11-03
因為家人入院,就係醫院近近地食個飯,因為都環食幾餐, 都試咗午餐,下午茶同晚餐。 餐廳唔大, 40-50人左右, 枱椅放置位置就稍為特別,由於是送餐,所以方便員工,中間走動位置比較濶, 長連枱放在中間位置,本人非常讚賞,近窗放置兩人枱,待一人食飯的人,都可以心情舒暢一下。 長連枱放中間,姑如果唔係個d七姑八婆九舅父, 整個餐廳絕對舒服,最重要,仲有員工唔好大聲傾計,我去咗三日,都係有一位特別大聲,其他都唔會。食物份量都大份,雖然價格比起附近餐廳貴接近一倍,不果你想近近地又靜靜地,呢度都比到你心靈上一個小休點。我有一日個午餐係泰式牛腩,味道好好, 又多料,肉都有6舊,薯仔都有4小件,不似出面那些汁多過餸,係香葉好重,我拎走咗個4埋葉即時好多了。茶餐既公司三文治,個沙律菜處理能公些,太多都有銹式邊。 晚飯食過牛扒,五成熟,少少香,但熱度就差d,未食完一半,扒都冰晒,加埋血水,真係唔得。但私家醫黎講,比貴d都食到正常野。唯一建議希望有機會轉下菜式。