曾經好喜歡既荃灣排隊店, 嘉樂冰室❤️有齊懷舊、大份量、特色食物、好味道既要素, 一直都令我靈牽夢縈。近排見到報紙話去試伏😕好多食客都投訴換咗手後面目全😭週末大約6點黎到, 門口已經再無令人肝腸寸斷既長龍😮 係時候錯? 場地錯? 也許天氣體溫也猜度錯… 入到去坐門口位, 木造淺橙色既卡位🛋️牆上既風景畫🖼️天花既燈罩💡裏頭既水吧🍸 甚至連餐牌 (包括價錢) 都無變😎 只係換咗一批新人, 係收銀位, 無咗阿姐不停手咁包雲吞😟水吧既店員亦無咗份怱忙🙄係相同既狹窄空間下, 涼粉奶茶冰成為重遇既首發🍼甜度合乎現時訴求, 涼粉切開同冰差唔多大小沉底, 要小心翼翼棒上黎😖第二位係炸鮮蝦同菜肉雲吞, 有點唏噓, 雲吞無以前包得咁靚, 或者係受左歲月摧殘, 但內裏還是有著舊日味道☺️ 用番完隻蝦🦐菜肉亦👌雞翼既出現🐥 帶住往日亮麗色彩, 漲卜卜既外型帶住一點點醬汁係表面😍就似運動完努力既汗水留係幻滑肌膚表面🏃‍♂️🏃‍♀️ 咬入去, 醬汁大部份都保留到係度, 唯獨入味程度同以前比稍稍差一籌😑最後既火腿奄列, 上黎既時候, 淨係得份蛋🤷‍♂️原來係店員比少咗🤦‍♂️份量大既特色無改變過, 其實以前都係粗豪地將一大份蛋包

豉油王雞翼

最後既火腿奄列, 上黎既時候, 淨係得份蛋🤷‍♂️原來係店員比少咗🤦‍♂️份量大既特色無改變過, 其實以前都係粗豪地將一大份蛋包住火腿, 今時今日呢份簡單既暴力都係無變👍

火腿小奄列

價目同以前一樣, 兩人埋單128。總括黎講, 今次既再遇都係愉快😃其實嘉樂仲保持到以前8-9成既水準👏👏如果係經開荃灣, 我絕對會再幫襯, 加上條龍如果係KEEP 住短咁多, 更加more than happy to 重遇這位舊歡😘
2019-06-09
豉油王雞翼