2020-12-06 333 瀏覽
疫情期間真係好少出街食飯 難得今日放假又想同朋友出街食餐飯,起屋企附近搵到間德國餐廳 就決定去試吓 入到去見到餐廳個環境幾好 真係好似去咗德國咁。Menu入面好多嘢食都好吸引好想叫 但係得兩個人又驚食唔晒喎 最後決定叫西班牙風乾火腿凱撒沙律,德國鹹豬手,墨西哥香蔥芝士薄餅同卡邦尼意粉。首先嚟咗個前菜先,個沙律幾好食,啲菜好新鮮好甜。 最令我驚喜係個墨西哥香蔥芝士薄餅,真係比我想像中更好食,好多芝士再夾埋啲醬一齊食好正。之後就係主食 德國鹹豬手同卡邦尼意粉,個豬手真係好大份 啲皮又脆 啲肉都幾彈口,果然無令我失望。而個卡邦尼意粉就不過不失,兩個人食四樣嘢真係好誇張啊 因為佢嘅份量真係好足夠,兩個人一路傾計一路咁食,最後我哋真係飽到攬住個肚咁走。