2011-02-19
情人節即將來臨~! 想慳少少又可以同另一半大擦一餐~~提早一日半日去食個放題或者自助餐~~自然係大家o既心水選擇啦雖然早已訂座, 但入場時仍人頭湧湧!門外並無列隊, 還好大家亦禮讓地一個跟一個進場, 並無推撞/口角事件發生 我地食o既係水車屋的<<下半場>> 意指8點15分至10點半之時段~~水車屋店如其名, 有日本氣氛的一間店, 我們被安排坐樓下的吧台~~裝飾較為老舊, 但座位之間留有足夠空間, 而不會令人"連隻手都唔知放係邊度好!"係時候講講食~~首次光臨, 面對餐牌卻沒有花多眼亂的感覺~以放題為名, 選擇並不算多, 大多只屬基本菜式, 並無花巧~~海膽手卷---菜單上註明一人一客, 首客免費, 我同男朋友當然係一人叫左一件試下啦~~誰不知, 紫菜雖香, 但海膽無味...... 很是失望首輪刺身---厚切刺身, 肉質彈牙, 味道算鮮~~一個讚 第二輪刺身---同樣厚切, 可惜已吃到雪水味, 相信係因為<<上半場>>及第一輪消耗太多, 新的刺身不夠時間解凍 彈!
雖然早已訂座, 但入場時仍人頭湧湧!
唯有一讚一彈, 打成平手
火炙壽司系列: (共3款) 芝士帶子, 三文魚, 燒牛肉, 前2者都相當好味!! 熟度岩岩好~~帶子無變un, 三文魚入口即融~~誠意推介~~牛者, 尚算普通~~