2024-06-03
14/5/2024📍Cupping Room屯門好多靚cafe都係啲隔攝位 呢間就好方便啦 係V City地下呢間都好出名 有幾間分店 海港城分店仲有個無敵海景打卡位添⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨北歐式三文治($128)每個set可以揀兩款topping 另外包$48或以下嘅野飲 我哋試咗4款 全部都好好食🫶🏻各有各嘅特色同埋風味 全部都值得試無論係擺盤定味道都係有心思嘅 而且份量好足夠 唔會食到最多冇晒配料👍🏻麵包外面少少脆 中間有咬口🥑香煎帶子配牛油果:牛油果醬好creamy 帶子雖然比較薄身 但同上面嘅三文魚籽好夾 帶少少酸味 似係on top落咗檸檬汁 仲加咗少少堅果碎 令口感更加豐富🍤紅蝦:最底有個酸酸哋嘅醬同埋番茄乾 紅蝦都算新鮮 估唔到上面仲有啲蝦乾 令蝦嘅香氣更加濃🧀無花果配ricotta & maple:無花果甜度好低 加咗maple syrup 就啱啱好 令ricotta 嘅creamy多咗份fresh嘅感覺🍣煙燻三文魚:底層係酸忌廉 同三文魚幾夾 三文魚同魚籽都幾新鮮 面頭嘅紅薑同中華沙律 味道同啲海鮮都好夾✨Coconut Matcha Latte
📍Cupping Room
呢間都好出名 有幾間分店 海港城分店仲有個無敵海景打卡位添
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨北歐式三文治($128)
各有各嘅特色同埋風味 全部都值得試
麵包外面少少脆 中間有咬口
✨Coconut Matcha Latte (iced)
做左個打卡able 嘅分層係抵讚❤️
飲落椰子味🥥抹茶🍵咖啡☕️好夾
唔會俾其中一樣搶左 不過份量就真係唔夠喉
✨Match Latte
茶味好出 茶粉融得幾好 好順滑 甜度啱啱好❤️仲有靚靚拉花
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋食咗$289 (連加一)
呢個cafe嘅環境都好靚好舒服
見到有唔少人帶埋laptop做野