2024-11-14 0 瀏覽
有一段時間冇嚟,隨着疫情,好多好食嘅拉麵一間一間執笠,而呢間曾經我覺得係全香港最好食嘅拉麵十大之一,前幾日再嚟,搞乜嘢?! ☹️.服務唔好(其實=無服務) ,都算喇,乜事啲野咁難食?午餐套餐,差不多HK$200/人,(拉面都要比加一,無服務既服務費)。搞笑.之前我係呢度食開既湯底好清,好甜,有淡淡的蜆味,而面質軟硬度適中;今次上枱呢碗,湯底非常之濁,飲落去好腥,好大陣蜆味,面質鬆,散,淋。 根本就唔係一碗正常拉面既水準,大不如前,搞乜? 嚴格來講,呢碗野根本無資格叫做拉麵。到底係轉咗手?定係搵夠唔憂?定覺得反正香港人咁鐘意日本,求求其其得喇?.個套餐九唔搭八,日本面配沙律,仲有幾款沙律揀,但其實無論你叫乜嘢沙律,都係嗰樣沙律,都係同樣味(只係topping有少少唔同),反眼中🙄。.套餐揀咗小碗牛肚羅白反,一上枱,嘩!嚇死,佢攞咗碗中式牛肚反比我,痴線,我以為日本拉面店會係日式牛肚反,點知係中式,仲唔好食,個樣又唔掂,啲味又中式唔似中式,日式唔似日式,三不象,如果我想食中式點解唔去牛雜舖幾十蚊搞掂,點解要比咁貴個lunch,仲要嘥咗個胃😮‍💨(激氣中).成餐飯最正常係跟餐嗰罐可樂,啱味,夠

成餐飯最正常係跟餐嗰罐可樂,啱味,夠凍😵‍💫👍🏻