2022-10-13
朝早同個同事去金鐘搞少少公司文件既野,平時好少過黎呢邊食,一到lunch hour周圍都係人又要等位,經過呢間台式便當外賣店一於買兩個餐返公司食🌟午市套餐: 雞肉壽喜燒湯燉讚岐烏冬 ($68)同事揀左個湯烏冬套餐,湯底可以揀牛肉濃湯或者蘿蔔清湯,平時食開重口味既同事當然揀左牛肉濃湯啦🤣烏冬煮到剛剛好食落好彈牙,吸收哂湯底既精華,雞肉壽喜燒嫩滑多汁,配料仲有紅蘿蔔同菜夠哂健康💯🌟午市套餐: 黑麻油雞翅、烤魚卷配滷蛋肉燥飯 我就叫左個肉燥飯,肉燥汁鹹度適中,上面有冬菇粒 (1/4隻冬菇既size👍🏻👍🏻👍🏻)雞翼好大隻又夠入味,連烤魚卷都好出色,表面烤到微焦有嚼勁,呢個套餐性價比好高😋😋😋🌟熱檸檬柑橘蜜飲品方面同事揀左熱檸檬柑橘蜜,甜度適中,呢啲天氣飲就最正😉🌟冷袍阿里山烏龍我就揀左杯凍既阿里山烏龍茶,口感清新☺️
🌟午市套餐: 雞肉壽喜燒湯燉讚岐烏冬 ($68)
🌟午市套餐: 黑麻油雞翅、烤魚卷配滷蛋肉燥飯
🌟熱檸檬柑橘蜜
飲品方面同事揀左熱檸檬柑橘蜜,甜度適中,呢啲天氣飲就最正😉
🌟冷袍阿里山烏龍
我就揀左杯凍既阿里山烏龍茶,口感清新☺️