🎀銅鑼灣。平價大份港式下午茶😇🎀🪄店名* #四寶食堂🔮地址* 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖🔮🗾分店地區🗾 銅鑼灣,北角,將軍澳💰價錢$140 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時經過條街周圍都係茶餐廳 但係成佛都比佢個外觀吸引左 因為好少港式茶餐廳會用Tiffany Blue去做店鋪顏色 感覺上會比較新潮啲 最正系入到去見到舖頭竟然有面花花牆🌸燈飾都採用左比較西式嘅吊燈 係香港真係好少會見到有啲咁嘅裝修嘅茶餐廳 而佢哋入面嘅凳都多數係用咗梳化位所以感覺會好舒服 顏色方面主要都係用返藍色 配合返主題🍽️食物質素🍽️佢哋嘅食物比較中西合璧 選擇都比起平時嘅茶餐廳多好多 而且價錢畀我想像中平 份量幾大份😍 尤其是係我哋去嘅時候係下午茶時間 嘢食都係30至50蚊內 仲包嘢飲 真係勁划算!👀評分💖💖💖💖💖🪄 英倫紳士啤酒炸魚薯條$48估唔到連西式炸魚薯條都有 份量仲要甘多 $48蚊平時系西餐廳食到份薯條炸😂炸魚系用左粉漿皮 會比較薄身 魚柳
🎀銅鑼灣。平價大份港式下午茶😇🎀

🪄店名* #四寶食堂
🔮地址* 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖🔮
🗾分店地區🗾 銅鑼灣,北角,將軍澳
💰價錢$140 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 英倫紳士啤酒炸魚薯條$48
估唔到連西式炸魚薯條都有 份量仲要甘多 $48蚊平時系西餐廳食到份薯條炸😂炸魚系用左粉漿皮 會比較薄身 魚柳外脆內軟 魚肉入口即溶 薯條系我最中意既粗薯條 熱辣辣超正🤣

👀評分💖💖💖💖
🪄 食堂招牌熱狗$32
熱狗就比較平凡啲 不過勝在大份夾抵食 兩條廚師腸有炸過 再加埋有幾多既沙律醬 酸酸甜甜 麵包唔算太硬 味道唔到唔錯

👀評分💖💖💖💖
🪄 咖哩吉列魚柳飯$52
勁搞笑 黎到先記錯自己其實有叫魚柳飯 又叫炸魚薯條 搞到要食兩次炸魚😂真係勁飽 佢呢款咖哩就用咗日式咖哩 所以冇乜辣味 比較啱我食 而且仲配埋沙律菜 減低油膩感

👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品- 雪山紅豆冰+$8 & 熱杏霜$0
熱杏霜就比較濃 味道正常 紅豆冰好誇張 勁大杯!上面有淡忌廉 跟住紅豆帶甜味 溝埋淡奶就啱啱好~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️