2020-12-13 181 瀏覽
*以前仲要face to face lecture既時候 成日一放學就嚟Shari Shari食個冰先返屋企食飯🧊-係Shari Shari試過好多唔同味 例如焙茶 tiramisu Oreo牛奶 士多啤梨 芒果乳酪之後 都係覺得只有抹茶可以超越自己 仲要每次我都會加panna cotta同丸子(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 丸子其實味就普通 🍡 但我覺得食冰好寡 想加啲有咬口既野先加 其實冰入面都有威化餅碎既 🍪 再加埋濃郁奶味既牛乳布甸 就100分🔥佢既冰係冇顆粒感 入口即溶又順滑 每隻口味既調味都恰到好處 就算溶左都唔會淡而無味 冰又唔會有雪藏味 真係好高汁!-以前都有試過佢既cheesecake 就覺得口感同味道都一般 刨冰店都係食返刨冰穩陣啲😆😆-小店就一定係迫狹啲 同埋佢地好想你快啲食完 做下一枱客 所以千祈唔好當Shari Shari係聊天既地方 要快食快閃🤰🏻
  • 抹茶忌廉焦糖味配白玉