2020-09-19
之前已經𝚋𝚘𝚘𝚔𝚖𝚊𝚛𝚔左觀塘分店一段時間㗎啦,俾佢啲𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛吸引咗好耐,原來喺銅鑼灣𝚏𝚊𝚜𝚑𝚒𝚘𝚗 𝚠𝚊𝚕𝚔開咗新分店,仲要加多個𝙿𝙻𝚄𝚂,高級啲又正啲嘅感覺😻餐廳裝修走美國風,有少量室內位置可以對住海旁,好𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕咁😻整體來講,食物質素真係唔錯,中午時段仲不設加一,好抵食啊~.bookmarked @themoomooburger for quite a while now 😆 saw that they opened a new branch in cwb so had to try it 👍🏻 its located near the waterfront 🌊 the decor has that american vibe to it! overall, the food is solid esp their burgers 🍔 also theres no sevice charge during lunch 🍴 which makes it that much better!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯
整體來講,食物質素真係唔錯,中午時段仲不設加一,好抵食啊~
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛出色 • 特別推薦烤鴨胸薄餅✨
《烤鴨胸薄餅》$108🌟7.8/10🌟
𝙳𝚞𝚌𝚔 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚜𝚝 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊
呢個基本上係片皮鴨𝚘𝚗 𝚊 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊咁,好特別~
鴨胸份量都算多,
𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊屬於薄批,邊邊位非常之香脆!但可能因為醬汁份量偏多,中間位食到中段都會有少少淋,但接受到嘅~用上中式海鮮醬,略微回甜,無唸過同芝士嘅鹹香幾夾,兩者𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好😻
如果食厭咗傳統茄汁𝚋𝚊𝚜𝚎嘅𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊嘅話,試吓呢個都係一個唔錯嘅選擇!!
《白菌之堡》$108🌟7.8/10🌟
𝙼𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝙼𝚘𝚘
牛肉𝚙𝚊𝚝𝚝𝚢雖然未至於超級𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢,但煮得啱啱好,𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎牛肉味幾重!加埋蘑菇、芝士、蕃茄、生菜再配上淡淡松露香嘅蛋黃醬,整體食料配合得非常之好,唔會話某種味道太出現搶風頭👌🏼
要重點讚一讚呢度𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚋𝚞𝚗,麵包烘過後,外脆內軟,淡淡嘅牛油香,唔會話太膩💯
《芝士雞肉意大利闊條麵》$118🌟7.5/10🌟
𝙵𝚎𝚝𝚝𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚎 𝙰𝚕𝚏𝚛𝚎𝚍𝚘
隔住個口罩都聞到好香嘅芝士味,但食落反而又覺得白汁嘅味道唔算太重,唔會太膩~雞肉份量好多,鋪滿晒喺意粉上面,用上雞胸肉,但肉質又唔會話好鞋,成件事感覺上健康啲,冇咁大罪惡感(*´∀`*)意粉軟硬度適中,闊條麵更加有咬口,掛汁能力高!
《肉汁薯條》$55🌟7.2/10🌟
𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙿𝚘𝚞𝚝𝚒𝚗𝚎
可以用雙眼發過去形容我同男朋友見到𝚖𝚎𝚗𝚞上有𝚙𝚘𝚞𝚝𝚒𝚗𝚎後嘅感覺!!我哋以前喺加拿大差唔多隔日就食一大兜𝚙𝚘𝚞𝚝𝚒𝚗𝚎,返到嚟香港就發現原來香港好少地方有得食🤧
粗薯條份量幾多,新鮮炸起,不過淋上咗大量𝚐𝚛𝚊𝚟𝚢醬汁後好快變到唔脆,但薯香搭救,依然惹味好食😛小失望嘅係上面嘅芝士唔係以前係加拿大食嘅粒粒𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚌𝚞𝚛𝚍𝚜,而且芝士份量唔多🥺講真,一定冇我哋喺加拿大食嗰啲咁正咁好味㗎啦,不過都𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚎𝚗𝚘𝚞𝚐𝚑俾我哋止下癮~
𝙼𝚘𝚘 𝙼𝚘𝚘 𝙿𝚕𝚞𝚜