2024-09-03
🌟蝦籽京蔥明蝦球呢度菜唔講其他嘢,首先蝦球嘅數目非常有誠意,份量真係非常多,睇落起碼有八至十隻食落去非常爽脆,絕對唔會炒到腍晒!而且啲蝦非常爽口,彈牙,食得出佢本身外科嘅質素都非常高,再加埋本身呢一個餸非常有鑊氣食得出廚師本身嘅功架,呢一個菜式非常考功夫,我同朋友都非常鍾意!雖然就咁食都好正,但配搭埋啲京蔥簡直絕配,夠哂解膩🤤 如果唔係因為咁多嘢食真係會叫碗白飯撈汁,簡直冇得輸!🌟佢哋嘅叉燒係餐廳傳統嘅招牌菜,身為鍾意食叉燒,我哋點樣可以唔試吓!我同朋友本身都非常鍾意食叉燒。所以就好鍾意試唔同餐廳嘅叉燒!餐廳嘅叉燒做得非常好,叉燒嘅肉質非常出色,而且做得Juicy軟滑,蜜味中嘅入邊帶點焦香,整體成個口感入口都唔錯!🌟紅燒乳鴿。呢個都係侍應姐姐都答我哋食既之中嘅其中一個燒味,我哋覺得佢整體嘅味道都做到非常好食。唔同出邊普通嘅乳鴿味道,食落去嘅味道非常特別,而且我同朋友都非常有驚喜,佢嘅入口味道外脆內嫩又多汁,鍾意食乳鴿嘅朋友真係唔可以錯過!🌟安格斯牛柳粒,牛柳係取自牛隻腰部,公認為牛肉中最柔嫩既部位,餐廳用咗砂鍋上呢一個牛柳粒嘅菜式,一打開嘅時候已經好香,充滿椒麻嘅味道,每一件牛柳都做得
呢度菜唔講其他嘢,首先蝦球嘅數目非常有誠意,
🌟安格斯牛柳粒,牛柳係取自牛隻腰部,公認為牛肉中最柔嫩既部位,餐廳用咗砂鍋上呢一個牛柳粒嘅菜式,一打開嘅時候已經好香,充滿椒麻嘅味道,每一件牛柳都做得非常好食,給入晒本身佢哋辣辣地嘅味道,重點係呢一個份量都非常多,而呢一個價錢嚟講真係非常抵食,我同朋友都有啲驚喜,冇諗過呢一個價錢都可以有咁大嘅份量!鍾意食安格斯牛柳粒朋友真係唔可以錯過呢一個特別嘅調味方法,而且充滿鑊氣真係超級正!
餐廳整體嘅質素非常好,而且非常適合宴會同埋朋友聚會,餐廳嘅店員會主動幫客人洗碗,非常貼心,亦都會向我哋主動介紹餐牌,鍾意食粵菜嘅朋友,不妨考慮吓呢一間餐廳,餐廳嘅位置亦都非常方便位於銅鑼灣廣場二期6樓,亦都係銅鑼灣中心,附近就有的士站同埋地鐵站,食完都可以喺附近行吓街shopping!