2024-12-25
呢日喺銅鑼灣想chill吓,嚟咗呢間隱世樓上cafe,餐廳有室內同室外嘅座位,我哋就揀室外,個氛圍更加relax🪴前菜♦️精選餐湯呢日嘅餐湯係南瓜忌廉湯🎃 口感creamy,側邊仲有一件香脆蒜蓉包。♦️炙烤吞拿魚柳雜菜沙律面頭有兩件炙烤過嘅吞拿魚柳,底下嘅雜菜沙律用上意式黑醋醬,半生熟嘅吞拿魚柳口感唔錯🥗主菜♦️燒紐西蘭特級肉眼扒呢個肉眼扒我哋揀咗五成熟,入面嘅肉仲係好粉嫩,勁多肉汁🥰 牛肉味香濃,配菜方面有香草烤薯角同埋迷迭香炒野菌,側邊仲有乾蔥紅酒燒汁,不過個人覺得就咁食件牛扒都已經好美味啦。♦️烤加拿大豬鞍呢個豬鞍店員已經好細心咁幫我哋分咗一半,等我哋可以食得elegant啲😂 豬鞍嘅肉汁都算keep到,食落口唔韌🐷 配菜方面有意大利玉米糕、燒番茄同埋茄子蓉🍆 估唔到同豬鞍嘅味道幾夾。飲品♦️金莎朱古力咖啡原來呢杯係smoothie嚟㗎,入面除咗有咖啡味,仲有淡淡嘅榛子香味,個人就好喜歡佢嘅口感,因為入面有少少榛子碎🌰♦️海鹽焦糖咖啡幾鍾意佢嘅Caramel味道唔算太甜,咖啡香味都令人精神抖擻☕️ 側邊仲有個人最愛小食Lotus脆餅🍪呢間餐廳嘅食物可以話係慢工出細貨,好悠閑咁喺呢度靜靜哋食咗呢
前菜
♦️烤加拿大豬鞍
飲品
♦️金莎朱古力咖啡
♦️海鹽焦糖咖啡
呢間餐廳嘅食物可以話係慢工出細貨,好悠閑咁喺呢度靜靜哋食咗呢個lunch😎