2023-10-17 119 瀏覽
又嚟咗銅鑼灣呢頭發掘樓上嘅cafe 今次呢間cafe有個大海景 個view都幾唔錯㗎😎火炙北海道帶子明太子意粉呢個造型好獨特 面頭有一串火炙過嘅北海道帶子 帶子肉厚鮮味😍 下面就有明太子意粉 除咗明太子之外 仲有蟹籽 蘑菇片同埋蟹柳去增加口感🥰 明太子意粉食落口好Creamy 加上用咗沙律醬同埋茄醬 令到食落去唔會太膩🍅自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條手打和牛漢堡油脂豐富 由於係自家製嘅關係 形狀比較不規則 但係一啲都冇令佢嘅味道失色🐮 Burger嘅外層煎得好香脆 同埋有黑白芝麻喺面 加上入面嘅漢堡扒好Juicy 整體嘅口感都幾好🍔 同埋入面有生菜 番茄 芝士等嘅配菜 側邊伴碟嘅薯條份量幾多 啱晒我同朋友share嚟食🍟乳酪杯入面嘅配料都幾豐富 有脆米 燕麥 果乾 蜜糖🍯 全部配料撈埋一齊食 感覺都好輕盈 而且酸酸甜甜都係一個幾好嘅甜品藍莓芝士蛋糕雖然呢個藍莓芝士蛋糕藍莓醬嘅部份比較薄🍰 但係我就覺得呢個係佢嘅賣點 呢個甜品唔會太過甜 配埋底下嘅芝士蛋糕 唔會太過heavy 檸檬茶特飲呢個都幾特別 檸檬嘅味道幾香🍋 而且帶有微甜 有啲似坊間嘅凍檸茶 不過個茶底冇咁苦澀繽紛樂榛子朱古力呢

自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條

藍莓芝士蛋糕

檸檬茶特飲
檸檬茶特飲

繽紛樂榛子朱古力
呢個嘅奶味好香 將底下嘅榛子朱古力同埋牛奶撈埋一齊之後 有少少似飲緊口感幾rich嘅凍朱古力一樣🍫 仲有繽紛樂喺面做裝飾
繽紛樂榛子朱古力

呢間西餐廳嘅食物質素都唔錯 舖面空間感充足 有海景更加係一大加分位啦💛