2022-12-21 44 瀏覽
有冇人好似我一樣 好中意去泰國旅行 周圍掃街又鍾意坐係啲環境一般般但係食物質素好高既街邊檔呢 推介大家試下依間係銅鑼灣嘅水門雞飯🍗今次終於係銅鑼灣精選,星期日既夜晚八點黎食排隊堂食都等左差唔多10分鐘🥸舖面坐嘅位置都算寬躺 無泰國嗰啲咁地踎叫左食物大概需要等大概5分鐘時間就上菜✊🏻牛肉湯牛丸生牛肉湯米$50首先講佢似唔似泰國我食過嘅船面先,係唔似既,不過佢就無咁重口味,我覺得這個湯底是比較適合香港人嘅口味!水門雞飯$54可能我本身期望太高,真係唔知泰國食到嘅綠色衫同粉紅色衫雞飯(去過既朋友仔就會明),佢係一個好食嘅雞飯,雞味非常夠,醬汁方面就欠缺泰式風味,但總括然而,都係一個合格嘅雞飯。整體嚟講我想想食返泰國口味,就不太建議大家去試,但係性價比極高,適合銅鑼灣嘅上班族去一試!5分滿分💛味道 4環境 3.5服務 3性價比 4.5

舖面坐嘅位置都算寬躺 無泰國嗰啲咁地踎

性價比 4.5
牛肉湯米
水門雞飯
2022-12-18
10 分鐘 (堂食)
牛肉湯米
水門雞飯