2024-10-22
放工黎左銅鑼灣食晚飯,去左hesheeat,一次過滿足2個愿望,又甜品又西餐!先黎的西瓜益力多,飲落酸酸甜甜,好開胃,入面有滿滿的西瓜肉,粉紅色的一杯,好refresh。香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉份量絕對有誠意,三文魚扒大大件鋪面,而且好夠厚,魚皮煎得微焦帶脆。蟹子和野菌增加口感,意粉軟硬適中,精粹在其creamy醬汁,充滿奶香!成碟都好啱我口味!燒原隻黑松露春雞配薯條上枱一刻就松露飄香,春雞皮薄,所以雞皮好香口,雞肉滑嫩,烤得出色!加上薯條又新鮮熱辣,好惹味!肉桂蘋果拿破崙甜品係呢度的招牌,不但款式多,造型亦靚!拿破崙個酥皮超脆,入面啲cream好香蘋果肉桂味,結實又夠滑,最畫龍點睛係啲杏仁碎,超脆又香口,真係出色過好多酒店出品!宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟班戟又係另一必點,梳乎厘2層,十分Q彈!口感輕軟,香甜味道彌漫。配抹茶醬有如瀑布滿瀉,真係好食!仲有紅豆蕨餅,粉圓,都係煙靭口感,成個班戟口感好豐富,甜品愛好者不可錯過!
先黎的西瓜益力多,飲落酸酸甜甜,好開胃,入面有滿滿的西瓜肉,粉紅色的一杯,好refresh。 香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉份量絕對有誠意,三文魚扒大大件鋪面,而且好夠厚,魚皮煎得微焦帶脆。蟹子和野菌增加口感,意粉軟硬適中,精粹在其creamy醬汁,充滿奶香!成碟都好啱我口味!
燒原隻黑松露春雞配薯條
肉桂蘋果拿破崙