2024-04-15 71 瀏覽
【銅鑼灣火鍋餐廳】食物超級多元化,仲可以揀自己鍾意嘅湯底,湯底係椰雞湯,主打唔同款式嘅牛肉,加埋丸、蔬菜、甜品同飲品自己揀。近排去左銅鑼灣個火鍋餐廳,真係留低好深嘅印象喇!佢嘅食物選擇好多元化,湯底特別之處係用咗椰雞湯,好特別嘅味道,令人回味無窮。入到去餐廳,啲位好寬敞同亮堂,感覺好舒服。佢嘅菜單列咗好多款式嘅食物,由新鮮嘅牛肉到各款丸、蔬菜、甜品同飲品,你可以自己揀嗰啲你鍾意嘅。我地嚟講講湯底先啦。椰雞湯嘅湯底真係好清澈透明,有淡淡椰子味,入口鮮美,微微甜味,令整個火鍋更加美味。佢嘅湯底唔會蓋過其他食材嘅味道,所以你可以真真正正品嚐到每一樣食材嘅原汁原味。而呢間餐廳最出名嘅就係佢唔同款式嘅牛肉啦。不論係鮮嫩滑嘅牛肉片,定係多汁嘅牛肉丸,甚至係口感豐富嘅牛肉串,每款牛肉都經過細心挑選同處理,質量一流。煮熟之後,牛肉會即刻軟腍入口,肉汁鮮美,好多汁,真係令人停唔住口。除咗牛肉之外,餐廳仲有唔同款式嘅丸、蔬菜同甜品供應。丸類有魚丸、貢丸、墨魚丸等,口感彈牙,入口即化。新鮮多樣嘅蔬菜令火鍋更加豐富同營養。而且佢哋嘅甜品選擇都好豐富,有傳統嘅湯圓,仲有現代嘅果凍,每一款都係完美嘅結束。最後,我
【銅鑼灣火鍋餐廳】

最後,我地嚟講下飲品。餐廳有好多款冷熱飲品,包括經典嘅茶同埋果汁、汽水等等,你可以隨心所欲飲自己鍾意嘅飲品。

總括嚟講,呢間位於銅鑼灣嘅火鍋餐廳以佢多元化嘅食物選擇同獨特嘅椰雞湯湯底脫穎而出。不論係唔同款式嘅牛肉,定係丸、蔬菜、甜品同飲品,每樣都經過細心挑選同烹調,真係好用心。椰雞湯湯底清爽鮮美,加咗獨特嘅風味。如果你對多元化嘅火鍋有興趣,呢間餐廳絕對係一個值得試嘅地方。