2019-12-17 105 瀏覽
雖然係平日嘅晚上🌃,但係都見到好多人係門外排隊。店內位置唔多,輪候時間大約為半個鐘,但係都無減大家對依間日式小店🏮嘅熱度🔥。介紹下啲野食先😝,心之魚生飯🍚顧名思義係以心型💝做擺設。單係賣相都已經好吸引,而且將三文魚🍣、吞拿魚🍣切粒,加埋爽口嘅青瓜同蟹籽,口感不俗👍🏻。面頭仲有隻生蝦🦐作點綴。至於心之蛋卷🥚,內𥚃嘅蛋漿夠流心,配上芝士🧀同熟三文魚碎。另外面頭以茄汁整成心型圖案,可見店舖對於食物嘅用心程度。而最吸引我嘅,一定係招牌菜邪惡包同牛舌心👅,黎到真係不得不嗌。邪惡包內餡有2⃣塊帶子同鵝肝,以紫菜包製而成。一啖放入口👄,依然蓋唔過鵝肝嘅油香😋,果然真係好邪惡😈。而牛舌心比起平時食到嘅牛舌更厚更爽口。其他小食同串燒🍢味道都不俗,不愧咁多人前黎力撐依間良心小店🏠。店內環境雖小,但係佈置同燈光夠曬氣氛。而且以ipad落單,餐牌分類清晰,夠曬方便又貼心。【心之魚生飯】 HKD98【心之蛋卷】 HKD88【邪惡包】 HKD38【厚燒牛舌心】 HKD58【燒雞皮】 HKD38【蟹肉忌廉餅】 HKD38【日式炒雜菌】 HKD58

【心之魚生飯】 HKD98

【心之蛋卷】 HKD88