2023-09-02 744 瀏覽
《沉醉在花海之中的飲食體驗》⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯今次又去試新嘢,呢個餐廳《花廚》大約係一個星期前開張,但其實喺內地已經好出名,係多個城市都有分店,主要都會係結合食物與花類元素,多款菜式和飲品都係色彩繽紛!餐廳喺世貿中心2樓,一入眼簾係左右兩邊唔同顏色花朵,然後係一個大型嘅粉色洋紫荊和玉蘭花花朵造型模型,每張枱上面都有配搭定期更換插花,感受沉溺喺花海之中嘅感覺,係呢個環境食飯真係感覺特別舒適!必點餐前小食麻辣田螺,麻麻辣辣開胃之餘,上菜嘅時候仲有用乾冰製造煙飄出!感覺一開始已經好有儀式感三黃雞金黃香脆內裏鮮嫩多汁!醃製過嘅雞肉非常甜嫩!值得推薦!椰香朱古力蛋糕香濃椰香同埋朱古力嘅配搭好正味道濃郁又香甜上面仲有兩個小菊花飲品方面2杯都好靚比較推薦洋甘菊青提茶醉因為真係一個好特別嘅飲品未飲嘅時候都聞到好濃郁洋甘菊香味沉醉喺呢個香氣入邊而且有少少酒精6%微醺又帶有少少氣泡清新又清甜《花廚經典雙人套餐》$888菌菇湯牛肉湯麻辣田螺金鎗魚沙律三黃雞(半只)三文魚波奇飯椰香朱古力蛋糕籃蝴蝶洋甘菊洋甘菊青提茶醉如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我

《沉醉在花海之中的飲食體驗》

感覺一開始已經好有儀式感

三黃雞金黃香脆內裏鮮嫩多汁!
醃製過嘅雞肉非常甜嫩!
值得推薦!

洋甘菊
洋甘菊青提茶醉

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

The Vibe Room (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期地下A號舖