店名: Urban Coffee Roaster地址: 銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下D號舖銅鑼灣站E出口,行3分鐘最近呢間cafe愈開愈多,今次就黎左銅鑼灣後街試下,後街比較寧靜,可以享受下熱鬧中嘅一點寧靜空間~😆環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5松葉蟹肉軟殼蟹飯❤️❤️❤️❤️❤️$148無諗過呢個價錢都可以食到原隻嘅軟殼蟹😍蟹身外脆內軟,啱啱炸好熱辣辣🤩將流心蛋,蟹籽,同青瓜撈埋一齊,令成個飯口感更加豐富得黎又清新明太子忌廉意粉烏魚籽❤️❤️❤️❤️❤️$148明太子忌廉醬汁濃郁,令每條意粉都掛滿住醬汁,忌廉味會比較出🙈加左烏魚籽,口感會比較有咬口,就唔會話淨係得忌廉味🤩黑松露薯條配黑松露蛋黃醬❤️❤️❤️❤️❤️$68薯條同樣係熱辣辣,上面仲有唔少黑松露醬,令薯條更香口,流溜嘅醬配上新鮮熱辣嘅薯條,一流😍蘋果金寶芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️❤️$68芝士蛋糕比我想像中大,蘋果金寶帶有少少酸,加上肉桂粉,中和左芝士蛋糕嘅膩餅底令我喜出望外,夠脆口,又唔會太淋,勁高質😍Apple and hibiscus tea(Hot/Iced)❤️❤️❤️❤️$42/$46飲落唔太甜,但聞落有陣陣蘋果香,整體飲落清新
店名: Urban Coffee Roaster

松葉蟹肉軟殼蟹飯❤️❤️❤️❤️❤️

明太子忌廉意粉烏魚籽❤️❤️❤️❤️❤️

黑松露薯條配黑松露蛋黃醬❤️❤️❤️❤️❤️

蘋果金寶芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️❤️
餅底令我喜出望外,夠脆口,又唔會太淋,勁高質😍

$42/$46
飲落唔太甜,但聞落有陣陣蘋果香,整體飲落清新解膩😚

Chai Latte ❤️❤️❤️❤️❤️
$57/$61
茶味算比較出,加上左肉桂粉,味道好特別,同入面佢哋唔係採用粒狀嘅冰,係用一粒好大嘅圓形冰,比較特別🤪