今晚呢...乖女兒和媽媽的朋友們相約上環食中菜🤤有一次陪老媽子👵🏼行山,識左佢d 朋友👴🏼雖然我好young (應該係)👧🏻, 同佢地一d 代溝都冇。仲老友鬼鬼tim 約左今晚食飯,上網搵下有咩特別d 既餐廳。無意中見到依間餐廳,俾佢個名吸引左,再而睇下佢既餐牌。每款小菜都有個好特別既名,令人會心微笑之餘,都感受到餐廳花了不少心思。-七點鐘黎到,都坐滿左一半,餐廳唔算大醒目既我當然有book 位啦叫左好幾個小菜-媽👵🏼最鍾意❤️「翻滾吧,小魚兒」🐠媽話未食過水煮魚,好想試下🤤$148 估唔到咁大盤😳魚片🐟好滑溜,好鮮甜,份量多湯底味濃小辣,略嫌多水了些配料蔬菜(西蘭花🥦,芽菜等)嫩綠新鮮-我一向好鍾意食雞🐥依款「雙子座的老司機」椒麻雞係大愛❣️雞肉鮮嫩雞皮雖然邪惡😈,但煙韌口感帶蔥油香令人難以抗拒另外餐廳奉上自家製辣醬椒,鮮雞肉既鮮甜,配上麻油香及秘製醬又係另一番風味-冰上芭蕾舞者💃🏻秋葵君記得小時候媽媽帶我去學芭蕾舞而她總會坐在一旁看著我雖然動作笨拙,同「優雅」距離十萬九千里不過她總是給予我讚美與鼓勵叫依款小菜,某程度都係因為個名勾起美麗的童年回憶同埋我同媽本身好鍾意秋葵秋葵新鮮,亦富有
今晚呢...乖女兒和媽媽的朋友們相約上環食中菜🤤
有一次陪老媽子👵🏼行山,識左佢d 朋友👴🏼
約左今晚食飯,上網搵下有咩特別d 既餐廳。
無意中見到依間餐廳,俾佢個名吸引左,再而睇下佢既餐牌。
七點鐘黎到,都坐滿左一半,餐廳唔算大
醒目既我當然有book 位啦
叫左好幾個小菜
媽👵🏼最鍾意❤️
「翻滾吧,小魚兒」🐠
翻滾吧,小魚兒

媽話未食過水煮魚,好想試下🤤
$148 估唔到咁大盤😳
魚片🐟好滑溜,好鮮甜,份量多
湯底味濃小辣,略嫌多水了些
配料蔬菜(西蘭花🥦,芽菜等)嫩綠新鮮
我一向好鍾意食雞🐥
依款「雙子座的老司機」椒麻雞係大愛❣️
「雙子座的老司機」椒麻雞

雞肉鮮嫩
雞皮雖然邪惡😈,但煙韌口感帶蔥油香
令人難以抗拒

記得小時候媽媽帶我去學芭蕾舞
而她總會坐在一旁看著我
雖然動作笨拙,同「優雅」距離十萬九千里
不過她總是給予我讚美與鼓勵
叫依款小菜,某程度都係因為個名勾起美麗的童年回憶
同埋我同媽本身好鍾意秋葵
秋葵新鮮,亦富有極高營養價值
用冰盤上係第一次見,可點上醬汁一併食
今晚很滿足❤️

翻滾吧,小魚兒