2022-06-05 272 瀏覽
今日約了朋友食Lunch,由於佢Lunch時間得1 小時,所以我就去了朋友公司附近餐廳等他。呢間餐廳坐位寬闊,門面光鮮,就決定入去食住等朋友啦。我見餐廳食物價錢都唔太貴,選擇又多,我最後決定叫午餐,蜜椒薯仔牛柳粒小菜客飯。原來佢係一碟餸,好似叫小菜咁,大大碟,賣相相當不錯,色香味俱全。一個人食,份量一定足夠。薯仔有咬口,唔會爛晒,甜甜哋,餸飯一流。牛柳粒炒得好有鑊氣,好入味,配上蜜汁,估唔到咁好味。白飯一大碗,小菜一大碟,味道又唔錯,加埋飲品都係六十幾蚊,講真,個小菜咁嘅質素,我覺得好抵食,所以我都叫朋友一齊叫呢個餐。朋友都大讚好食,話下次佢自己放Lunch 都會落去食。

蜜椒薯仔牛柳粒
蜜椒薯仔牛柳粒